Marinika Tepić este liderul Partidului Libertății și Justiției (de opoziție) din Serbia, formațiune care acuză autoritățile de la Belgrad că ar fi fraudat alegerile parlamentare din 17 decembrie din această țară.
Ea se află, din 18 decembrie, în greva foamei, denunțând prin acest gest, frauda electorală.
Starea ei de sănătate este amenințată de această grevă a foamei, motiv pentru care ea va primi perfuzii în fiecare zi începând de astăzi, după cum arată presa locală.
Deși starea sa de sănătate nu este cea mai bună, Tepić „nu renunță și este hotărâtă să rămână în această luptă până la final până la anularea alegerilor din Serbia care au fost furate cu brutalitate de SNS și Aleksandar Vučić”, arată stirileprotv.ro.
Pe lângă Tepić, au intrat în greva foamei și deputații Jelena Milošević și Danijela Grujić, iar de luni și deputații Janko și Željko Veselinović.
„Prin prezenta, invităm toți oamenii să ni se alăture la protestul din fața clădirii Comisiei Electorale Republicane (la Belgrad), pentru a transmite împreună un mesaj că voința cetățenilor Serbiei trebuie să fie respectată și că nu vor scăpa cu furtul”, transmite partidul.
Născută la Belgrad, dintr-o familie de etnie română originară din Pancevo, Tepić a lucrat ca jurnalistă, iar ulterior a intrat în politică, potrivit sursei citate. În 2019, ea a devenit vicepreședintele Partidului Liberății și Justiției (SSP).
Ea a absolvit Universitatea din Belgrad în 1995, a fost profesoară la o școală generală, după care a devenit jurnalistă de radio. Ea a intrat în politică în 2008, a membru al Ligii Social-Democraților din Voivodina.
Un moment important al carierei sale ca politician de opoziție a fost acela în care l-a acuzat pe actualul președinte, Aleksandar Vučić, dar și partidul acestuia, că ar avea legături cu lumea crimei organizate.
Ea și-a pierdut statutul de membră a Adunării Naționale în 2020, din cauza boicotării alegerilor de către SSP, însă, după alegerile din 2023 , în care a condus alianța majoră de opoziție Unită pentru Victoria Serbiei, s-a întors la Adunarea Națională, mai notează sursa citată.
Sursa foto: Profimedia